Dit supersnelle pasta in één pan is ideaal als je weinig tijd hebt op te koken maar toch gezond wil eten. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in één pan en je hebt in 20 minuten een heerlijke pasta op tafel staan. Scheelt ook vaat, ideaal dus.

Ingrediënten voor 2 personen:

supersnelle pasta in een pan

1 groenten bouillon blokje

50 ml light kookroom

50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

500 ml water

200 gram volkoren spaghetti

200 gram broccoliroosjes

1 rode paprika

100 gram champignons

1 ui

1  teentje knoflook

1 theelepel chili flakes

1 lepel olijfolie

2 eetlepels peterselie

peper

Bereiden

Zet een grote pan op het vuur met het bouillonblokje en 500 ml water. Snijd de roosjes van de broccoli, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui. Voeg allereerst de spaghetti aan de kokende bouillon toe, voeg daarna de broccoli, paprika, champignons, ui, chilivlokken, olijfolie en peper toe. Pers ook het knoflookteentje uit in de pan. Roer alles goed door en breng weer aan de kook, laat met de deksel zachtjes door koken. Voeg na ongeveer 10 minuten de light room, Parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer dit weer goed door en laat het nog 3 minuten zachtjes op het vuur staan. Verdeel vervolgens de pasta over twee borden en serveer.

Voedingswaarde per persoon:  Kcal: 590, Koolhydraten: 75 gram, Vet: 16 gram, Eiwitten: 28 gram, Vezels: 17 gram