Bel ons direct: 06-19181651

Recepten met Kalettes voor bij het kerstdiner

Op zoek naar recepten met Kalettes voor bij het kerstdiner? Kalettes is een nog vrij nieuwe groente en eigenlijk een kruising tussen boerenkool en spruitjes met de krullende, paarsgroene blaadjes. De smaak van deze gecombineerde groente is en stuk milder dan de gewone spruitjes. Ze proeven een beetje zoet en nootachtig. Kalettes zijn een wintergroente en worden onder andere in Nederland geteeld. Ze zijn verkrijgbaar van november tot maart. Omdat het bijna kerst is leek het ons leuk jullie kennis te laten maken met deze bijzondere groente zodat je vrienden en familie kunt verrassen met deze bijzondere groente tijdens het kerstdiner. Dat is weer eens wat anders dan de stoofpeertjes en rode kool met appeltjes.

Ten eerst handig om te weten dat Kalettes heel makkelijk en snel te bereiden zijn. Ze hoeven alleen kort afgespoeld te worden (je hoeft er dus niks vanaf te halen) en dan kan je ze stomen (5-6 minuten), koken (5 minuten) of wokken (ongeveer 3 minuten).

Als bijgerecht (voor kerst) zijn Kalettes super lekker te combineren met verse kruiden, knoflook en pijnboompittten. Houd je van een ‘zoetje’ voeg dan een handje rozijnen toe.

Als voorgerecht kun je ze verwerken in een heerlijke roomsoep met aardappel en wortel of serveren als heerlijke salade met bacon.

Voor het hoofdgerecht hebben we ook twee lekkere recepten gevonden waarmee je je gasten kunt verrassen. Maak deze gebraden varkensfilet met kalettes en thijmsaus of deze kiprolletjes gevuld met geroosterde paprika. Maar ook als je niet hoeft te koken met kerst zijn deze gerechten natuurlijk super lekker.

Goed om te weten: je kunt Kalettes in een gesloten verpakking vier tot zeven dagen in de koelkast bewaren.

 

NIEUWS

Instagram

  • Wij gingen gisteren gezond dineren met een clubje leuke mensen
  • Hoe leuk dit bedankje! greetznl bedankt thanks dietist gezondbedrijf fit
  • Wat stond er deze zondagavond bij jou op tafel? Bij
  • Wij gaan as woensdag gezond dineren bij Chez Leon in
  • Nieuws! Binnenkort komt het nieuwe boek van iamafoodienl Eet als
  • Vandaag is het zover Onze Lijfstijl granola ligt in de
  • Lunchtijd Marjolein is deze week een weekje op vakantie Vind
  • Goedemorgen hoe begin jij vandaag deze zonnige dag? Wij met

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar