Afgelopen weekend maakten wij deze kidsproof groene pasta. Het recept is makkelijk en snel klaar. Door de verstopte groente in de saus, krijgen de kinderen ongemerkt hun portie groente binnen. Mocht je nog een beetje over hebben hij smaakt de volgende dag koud als lunch ook heel lekker. Wij hopen dat jij er net zo van gaat genieten als ons. Eet smakelijk.

Voor 4 personen heb je nodig:

300g volkoren pasta

1 ui

1 teentje knoflook

2 courgettes

200g doperwten (uit de vriezer)

300g gerookte kipfilet

1 eetlepel italiaanse kruiden

6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes

1 eetlepel olijfolie

4 eetlepels parmezaanse kaas of 1 avocado in plakjes

½ zakje rucola

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan of wok, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met italiaanse kruiden en peper. Voeg de doperwten toe en leg een deksel op de pan en stof de groente zachtjes gaar. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in stukjes. Schep 2/3 van de groente in een blender of pureer met de staafmixer. Schep de saus door pasta en voeg de rest van de groente en de stukjes kip toe.

Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas (of avocado) en een handje rucola.

Voor een vegetarische variant kan je de kip weglaten en vervangen door pijnboompitten

Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten kijk dan verder bij onze recepten