Deze makkelijke broccoli ovenschotel is ideaal om (een dag) van tevoren klaar te maken. Bij thuiskomst schuif je hem in de oven en heb je ondertussen tijd om andere dingen te doen. Met deze ovenschotel kom je heel gemakkelijk aan je dagelijkse portie groente. Bij Monique haar kinderen viel de ovenschotel ook goed in de smaak dus we kunnen hem als kindvriendelijk bestempelen. Makkelijk, lekker en gezond!

Ingrediënten voor 2-3 personen

250 g kabeljauw(haasjes)

500-600 g aardappelpartjes (naturel)

1 grote stronk broccoli in roosjes

1 rode puntpaprika

Ca. 200 g prei, fijn gesneden

2 kleine teentjes knoflook

½-1 courgette in kleine stukjes

1 blikje tomatenpuree (a 70 g)

2 theelepels tijm

geraspte kaas

Scheutje olijfolie

Klein beetje paprikapoeder

Zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en kook dit in een klein laagje water beetgaar. Snijd de paprika, prei en courgette in stukjes. Fruit de knoflook kort in een koekenpan met een klein beetje olie. Voeg daarna de paprika, prei, courgette en de tijm toe en bak kort mee. Als laatste doe je de tomatenpuree erbij. Breng op smaak met peper en zout. Proef tussendoor even. Laat dit kort pruttelen.

Vet een ovenschaal in en doe de aardappeltjes erin. Schep daarna het tomaten-groentenmengel erbij. Meng even goed door elkaar. Snijd de kabeljauw in grote stukken en leg erboven, samen met de broccoli. Voeg een klein beetje geraspte kaas toe en strooi er wat paprikapoeder over voor een mooi kleurtje.

Zet de schotel in de oven en laat in ca. 20-25 minuten gaar worden.

Als de schotel te snel bruin wordt, kun je er wat aluminiumfolie overheen doen.

Klink hier voor meer makkelijke recepten