Ingrediënten voor een grote salade

8 flinke handen spinazie

200g couscous (mag koud zijn)

2 kleine rode ui

Feta naar smaak

2 sinaasappels of mineola

2 eetlepels zonnebloempitten

Klein handje ongezouten pecannoten

2 eetlepels pompoenpitten of pijnboompitten

6 zongedroogde tomaten

1 avocado

1 balsamico azijn

1 eetlepel olijfolie

Peper en zout naar smaak

Bereiden

Bereid de couscous zoals op de verpakking aangegeven staat. Schil de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak ze gedurende 10-15 min aan totdat ze lekker bruin beginnen te worden. Doe vervolgens de spinazie in een schaal en schil de sinaasappel en snijd ze in kleine partjes. Snijd de avocado en zongedroogde tomaten in stukjes en rooster de noten en zaden even kort in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel dit samen met de couscous, sinaasappel, feta en gebakken ui over de spinazie. Maak op smaak met de dressing en peper en zout.

Deze heerlijke zomerse salade eet je als lichte avondmaaltijd of neem je mee als lunch!