Ingrediënten voor 2 personen:

200g volkoren pasta

1 venkelknol

200g groene asperges

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels (zelfgemaakte) pesto

stukje Parmezaanse kaas, geraspt

een handje verse basilicumblaadjes

peper

Kook de pasta volgens de bereidingswijze gaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in dunnen reepjes. Was de asperges en snijd het harde onderste gedeelte eraf. Verhit in een braadpan of wok een eetlepel olie en fruit de ui een knoflook 2 minuten mee. Voeg daarna de venkel toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg wat water toe aan de groente aanbakt. Voeg hierna de asperges toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Voeg als laatste de pesto toe. Verdeel de pasta over 2 borden en schep het groentemengsel op de pasta. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes.