Nodig voor een paar flinke porties hummus:

1 klein blikje kikkererwten

1 zoete aardappel

1,5 eetlepel tahin (sesampasta)

2 eetlepels olijfolie,

sap van 1 citroen,

1 theelepel (gerookte) paprikapoeder,

2 teentjes knoflook (uitgeperst)

klein beetje peper en zout

Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Laat in ongeveer 30 minuten op 200 graden in de oven gaar worden. Vind je koken makkelijker, dat kan ook. Voeg daarna alle ingrediënten in de keukenmachine of pureer met een staafmixer. Is de hummus te dik, voeg dan wat water toe.

Deze hummus is heerlijk op een (zelfgemaakte) cracker of rijstwafel. Wij combineerden het met hüttenkäse, rucola en geroosterde pompoenpitten.

Voedingswaarde voor 2 crackers: 177 kcal, 9g vet, 5g eiwit, 15g koolhydraten