Bij deze lasagne zijn de lasagnebladen vervangen door aubergine. Hierdoor is het recept koolhydraatarm en past dit binnen een koolhydraatarm dieet. Als je geen koolhydraatarm dieet volgt is dit recept ook gewoon onwijs lekker en zit boordevol groente. Serveer er dan wat ciabatta of focaccia brood bij.

Voor 2 personen heb je nodig:

4 kleine of 2 grote aubergines

Olijfolie of andere olie

Peper (en zout)

5 grote tomaten

1 teentje knoflook

1 blikje tomatenpuree

1 bolletje mozzarella of een stukje harde geitenkaas geraspt

50g Parmezaanse kaas Handje basilicumblaadjes

(verse) oregano

optioneel: focacciabrood of stokbrood (met olijven), hierdoor is het recept niet meer koolhydraatarm

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met wat olie en een klein beetje peper en zout. Gril ze ongeveer 15-20 minuten in de oven tot zo mooi gegrild zijn en een beetje zacht. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 180°C. Als de aubergines in de oven staan, snijd dan de tomaten in blokjes en de knoflook fijn. Verhit een klein beetje olie in een wok en bak hierin de knoflook met tomaten, voeg na ongeveer 5 minuten het blikje tomatenpuree met 4 blikjes water en wat oregano toe. Laat dit zachtjes koken totdat het een saus is. Wordt het te dik? Voeg dan nog wat water toe.

Neem de aubergines uit de oven en leg een derde in een ovenschaal. Schep er een aantal lepels tomatensaus over, daarna wat kaas en wat basilicum (maak de basilicum niet helemaal op, maar houd nog wat achter voor de garnering). Herhaal dit, totdat je geen aubergine meer overhebt. Sluit af met nog wat mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met wat basilicumblaadjes.

Voedingswaarde: 370 kcal, 21g vet, 23g eiwit, 18g koolhydraten (excl. brood)

Voor nog meer koolhydraatarme recepten klik hier