Het originele recept van deze pasta met zalm en courgette komt uit het kookboek ‘power food’ van Rens Kroes. Wij hebben het recept iets aangepast (met wat extra groenten) en hopen dat jij er net zo van geniet als ons.

Ingrediënten voor 2 personen
2 stukken zalmfilet (a 125g)
2 kleine teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
2 courgettes
10 cherrytomaatjes
1 rode ui
200g (volkoren)pasta (spaghetti of tagliatelle)
2 eetlepels kookroom
Peper en klein beetje zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm schoon en marineer met de (geperste) knoflook, zout, peper, tijm en 1 eetlepel olijfolie. Snijd daarna de courgettes in stukjes, de tomaatjes in partjes en de ui in dunne ringen. Leg de zalm in een ovenschaal en zet deze ongeveer 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar. Doe 1 eetlepel olie in een pan, Voeg de groenten toe en bak ze ongeveer 5 min op een hoog vuur. Doe de pasta in een vergiet en laat deze uitlekken. Doe terug in dezelfde pan en voeg de kookroom en de knoflook toe. Roer goed door en doe de groenten erbij. Haal de zalm uit de oven en snijd deze in grove stukken en voeg ze bij de pasta. Verdeel de pasta over 2 borden.

Voedingswaarde: 572 kcal, 31g vet, 34g eiwit, 37g koolhydraten

Vind je dit recept lekker? Dan is deze tagliatelle met zalm en asperges ook vast iets voor jouw.