Ingrediënten voor het beslag:
150 gram boekweitmeel,
50 gram volkoren- of tarwemeel
3 dl melk
1 dl water
2 eieren
olijfolie
snufje zout

Doe de meelsoorten in een kom, voeg de twee eieren en het vocht (melk en water) aan toe en roer tot een glad mengsel. Voeg hier nog een scheutje olijfolie aan toe zodat je dat niet steeds in de pan hoeft te doen bij het bakken van de pannenkoeken.

Verhit een koekenpan en smelt daar de eerste keer een theelepel olijfolie in (dit kun je na ongeveer een pannenkoek of 4 nog een keer herhalen als je wilt). Bak de pannenkoeken en leg ze op een groot bord.

Verschillende ideeën voor vulling:
-Besmeer de pannenkoek met pesto, beleg met een plak geitenkaas, een blad sla/of spinazie en gehalveerde tomaatjes of paprika
-Maak een mousse van avocado en zuivelspread, besmeer de pannenkoek hiermee en beleg met wat veldsla en pijnboompitjes
-Een appel in partjes even kort bakken in een koekenpan voeg wat kaneel en rozijnen toe en serveer eventueel met een beetje honing of appelstroop
-beleg de pannenkoek met plakjes banaan en besprenkel met een klein beetje honing

Voedingswaarde per pannenkoek zonder vulling: 130 kcal, 4g vet, 4g eiwit, 19g koolhydraten