Vegetarische linzensalade
Ingredienten voor 2 personen:
½ zak rucola
1 klein blikje linzen
75g zachte geitenkaas in stukjes
5 cherrytomaatjes, gehalveerd
½ avocado in partjes
Sap van ½ sinaasappel
paar muntblaadjes
peterseliesnufje peper
1 eetlepel olijfolie

Bereiden:
Snij de blaadjes van de peterselie en de munt fijn en mix deze samen met het sap van de sinaasappel, de olijfolie en de peper met de staafmixer tot er een gladde dressing ontstaat. Mix alle ingrediënten samen in een grote slakom en schenk de kruidendressing erover. Voeg eventueel nog wat walnoten toe.

Voedingswaarde per persoon: 314 kcal, 6g vet, 13g eiwit, 14g koolhydraten

Pastasalade met tonijn
Ingrediënten voor 2 personen
150g (volkoren)pasta
1 blikje tonijn
35g fetakaas
1/2 rode ui
6 trostomaatjes
3 augurken
Sap van een 1/2 citroen
Handvol peterselie
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout

Bereiden:
Kook de pasta gaar in water met zout. Laat het vervolgens afkoelen. Was de tomaten en snij deze in partjes. Snij de ui in halve ringen en voeg dit samen met de tomaten in een kom. Snij de augurken in plakjes en voeg dit bij de tomaten. Laat de tonijn uitlekken en voeg deze samen met de afgekoelde pasta bij de rest. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, de gehakte peterselie en wat peper en zout. Meng de dressing door de salade en snij de feta in blokjes. Garneer de salade met de feta kaas. Serveer de pastasalade koud.

Voedingswaarde per persoon: 300 kcal, 10g vet, 25g eiwit, 27g koolhydraten

Mexicaanse quinoa salade
Ingrediënten voor 2 personen
125g quinoa
50g chorizo
40g 30+ kaas
40g tortilla chips
1 rode ui
100g kidney bonen
100g maïs
100g kerstomaatjes
1/2 avocado
Sap van een 1/2 limoen
Peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Bereiden
Stop de quinoa in een kom en giet er kokend water op tot 1 cm boven de quinoa. Dek de kom af met een bord en laat het 10 minuten staan. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Laat de kidney bonen en de maïs uitlekken. Was en halveer de tomaatjes en snij de avocado in blokjes.
Snij de chorizo in plakjes en de kaas in kleine blokjes. Als al het vocht opgenomen is, is de quinoa klaar. Roer deze door elkaar met een vork. Voeg het sap van een 1/2 limoen toe, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Voeg alle ingrediënten bij de quinoa salade en meng het door elkaar.
Serveer de quinoa salade met de tortilla chips.

Voedingswaarde: 575 kcal, 32g vet, 22g eiwit, 44g koolhydraten

Rijstsalade met komkommer en gerookte kip
Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram (meergranen)rijst
1/2 komkommer
75 gram gerookte kip
1,5 eetlepel kwark
1,5 eetlepel zuivelspread of creme fraiche light
halve rode ui
100 gram rucola
snufje zout en peper

Bereiden:
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd ondertussen de gerookte kip en komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Meng de kwark met de creme fraiche en een snufje zout en peper in een bakje. Als de rijst gekookt is en afgekoeld meng je deze met de kip, komkommer, rucola, rode ui en het sausje. Meng alles goed door elkaar en breng de rijstsalade eventueel verder op smaak met kruiden zoals verse bieslook, paprikapoeder of knoflookpoeder.

Voedingswaarde per persoon: 216 kcal, 6g vet, 13g eiwit, 25g koolhydraten

Kipsalade met tortilla
Ingrediënten voor 2 personen:
200 g kipfilet, in reepjes (voor een vegetarische variant kan je tofublokjes gebruiken)
2 eetlepels olijfolie
½ komkommer
½ krop ijsbergsla, fijngesneden
½ bakje koriander, fijngesneden
1 eetlepel citroensap
½ avocado
1 klein blikje mais
2 meergranen tortillawraps

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes van 1/2 cm en die in reepjes van 1/2 cm. Meng de rest van de olie met de koriander en het citroensap. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer, mais en sla toe. Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla’s

Voedingswaarde per persoon: 516 kcal, 27g vet, 38g eiwit, 29g koolhydraten