Supersnelle waldorfsalade
Ingrediënten voor 2 personen
150g veldsla
125g gerookte kipfilet
1 appel
1/2 komkommer
1 handje walnoten
1/2 eetlepel mayonaise/halvanaise
1 eetlepel yoghurt
Sap van een 1/2 citroen
Peper

Bereiden
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Snij de appel en de komkommer in dunne plakjes en snij de kipfilet in plakjes. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt en het citroensap en breng deze op smaak met peper. Verdeel de ingrediënten over de salade en sprenkel de dressing er over!

Voedingswaarde per persoon: 260 kcal, 14g vet, 14g eiwit, 16g koolhydraten

Spinaziesalade met aardbeien
Ingrediënten voor 2 personen
150g spinazie
100g aardbeien
50g zachte geitenkaas
Handje pecannoten
50 gr zongedroogde tomaten
1 eetlepel balsamico
1 eetlepel olijfolie

Bereiden:
Was de spinazie en dep het een beetje droog met een keukenpapiertje. Breng de spinazie op smaak met de balsamico azijn en de olijfolie. Snij de aardbeien en partjes en verdeel deze over de spinazie.Verdeel de zongedroogde tomaten over de salade. Verkruimel de geitenkaas over de spinazie salade en garneer deze met de pecannoten.

Voedingswaarde per persoon: 284 kcal, 17g vet, 11g eiwit, 18g koolhydraten

Quinoa salade
Ingrediënten voor 2 personen
75 gram quinoa
– 75 gram doperwtjes (vers of diepvries)
– een kwart broccoli in kleine roosjes
– een halve komkommer, in kleine stukjes
– 3 handen rucola
– een half rood uitje, fijn gesnipperd
– 3/4 plak feta, in kleine blokjes
Voor de dressing
– een theelepel mosterd
– een theelepel goede mayonaise
– drie eetlepels olijfolie
– een eetlepel witte wijazijn
– een teentje knoflook, fijngehakt
– versgemalen zwarte peper
– een heel klein beetje zout

Bereiden:
Spoel de quinoa heel goed af onder de kraan. Kook vervolgens de quinoa volgens de verpakking. Kook de broccoliroosjes drie minuten, en voeg de laatste minuut de erwtjes toe. Giet af en spoel af met koud water.
Mix in een schaal de broccoli, de erwten, het uitje, de feta, de komkommer en de quinoa. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Proef!Leg op ieder bord wat rucola, schep daarop het quinoa mengsel en maak af met een beetje dressing.

Voedingswaarde per persoon: 420 kcal, 33g vet, 14g eiwit, 15g koolhhydraten

Makreelsalade
Ingrediënten voor 2 personen
ongeveer 180g gerookte makreel
1 Avocado
1 Appel
50g Veldsla
Voor de dressing:
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel (verse) Bieslook
Peper

Bereiden
Was de veldsla en verdeel over twee borden. Verwijder de huid van de makreelfilet en snij in stukjes. Controleer op graatjes. Gebruik je een verse gerookte makreel, pluk dan stukjes makreel met je vingers van de vis. Dan vis je de graatjes er gelijk uit Snij de avocado doormidden tot aan de pit, draai de twee helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snij in blokjes. Schil de appel en snij in blokjes
Verdeel de makreel, appel en avocado over de salade. Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel over de salade

Voedingswaarde per persoon: 588 kcal, 50g vet, 20g eiwit, 12g koolhydraten