Ingrediënten voor 1 persoon
100g kipfilet
Een eetlepel citroensap
Chilipeper
75g coucous
100ml (kippen)bouillon
100g prei
1/2 winterwortel
1 kleine eetlepel olie
5 dadels

Bereiden
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Maak een marinade van het citroensap en de chilipeper en schep dit door de kip. Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan. Doe de couscous in een schaal en schenk er de koeken bouillon op. Meng alles goed en laat de couscous ongeveer 10 minuten wellen. Maak de groente schoon en snijd de prei in ringen en de wortel in dunnen linten. Doe de olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bak de prei en de wortel mee gaar. Halveer de dadels in de lengte. Schep de dadels door de couscous en schep het kipgroentemengels erop.

Variatietip: in plaats van kip kan je ook 2 handjes ongezouten gemengde noten nemen. Schep deze als laatste door de couscous heen.
Ook kun je variëren in groente zoals aubergine, zoete aardappel, paprika en courgette.

Dit gerecht kan als avondmaaltijd gegeten worden maar is ook een lekkere vervanging voor de lunch!

Voedingswaarde: 421 kcal, 15g vet, 36g eiwit, 34g koolhydraten