Deze makkelijke courgettesoep is echt heel simpel om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Met deze soep krijg je op een gemakkelijke manier een flinke portie groente binnen. 

 

Ingrediënten voor 4-5 personen

2 teentjes knoflook

2 grote uien

2 courgettes

200 g verse spinazie

1,5 l kippen-of groentebouillon

4 theelepels provencaalse kruiden

Peper en zout naar smaak

Scheutje olijfolie

Optioneel: gerookte zalm, spekjes, pijnboompitjes of een beetje room

Bereiding

Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de courgettes in blokjes. Fruit de ui en knoflook even aan in een grote pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de courgettes toe en schep een paar keer om. Voeg dan de kruiden erbij. Maak de bouillon klaar en voeg toe aan de groenten. Laat de soep 10-15 minuten koken en pureer daarna met de staafmixer. Maak de soep op smaak met peper en eventueel wat zout.

Voeg eventueel wat reepjes gerookte zalm, spekjes of geroosterde pijnboompitjes toe, samen met een klein scheutje (slag)room.

Lekker als lunch met volkorenbrood of als voorgerecht

Nog meer inspiratie voor de lunch nodig? Klik hier.