Ziet dit taartje er niet geweldig uit? En het is ook nog eens gezond. Dus heb je een keer iets meer tijd voor je ontbijt, maak dan dit heerlijke ontbijttaartje.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 80 g havermout
  50 g amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el kaneel
 • 1 ei
 • 1 el (kokos)olie
 • 3 el honing
  500 ml citroen kwark of magere milde kwark kokos
 • 3 blaadjes gelatine

Topping:

 • 1 Citroen
 • 1 sinaasappel
 • 1 el suiker
 • 2 blaadjes gelatine
 • Nodig: springvorm ca. 18 cm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de springvorm met bakpapier en vet in.

Maal de havermout even kort fijn in een keukenmachine tot meel en meng samen met de amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Verhit de (kokos)olie kort samen met de honing tot het vloeibaar is en meng samen met een ei bij de droge bestanddelen. Bekleed de springvorm hiermee en zet voor ca. 13 minuten in de oven. Laat het even afkoelen.

Ondertussen laat je 3 gelatineblaadjes 5 minuten wellen in een bakje met water. Voeg 3 blaadjes toe in een steelpannetje met 5 el water en los de blaadjes op. Voeg daarna de kwark toe en roer goed door. Verdeel de kwark over de bodem. En zet voor ca. 2 uur weg in de koelkast.

Wel de overige gelatineblaadjes en pers de citroen en sinaasappel uit. Voeg de suiker en de blaadjes toe en los dit kort op, door het te verhitten. Laat even afkoelen en verdeel het mengsel over de kwark. Zet nog even weg in de koelkast tot de vloeistof vast is. Maak de taart mooi op en geniet ervan!

Voedingswaarde ¼ deel: 357 kcal, 12.9g vet, 4.5 g verz. vet, 18.6g eiwit, 39g koolhydraten, 4g vezels