Lijfstijl diëtisten - Marjolein van Dop

Mijn interesse als diëtist gespecialiseerd in eetstoornissen begon tijdens het 2e jaar van mijn studie Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Een docent vertelde over haar werk (wat zij naast het lesgeven deed) als diëtist binnen een eetstoornissenkliniek. Mijn interesse rondom eetstoornissen was op dit moment gewekt en heb ik niet meer los kunnen laten. Ik deed mijn stage bij PsyQ in den Haag op de afdeling eetstoornissen & obesitas. Na mijn studie ging ik aan het werk als diëtist bij eetstoornissencentrum de Bascule in Amsterdam. Daar werkte ik samen met een team psychologen, kinderartsen en sociotherapeuten.  Daarnaast startte ik mijn eigen praktijk. Toen het steeds drukker werd in mijn eigen praktijk besloot ik te stoppen met mijn werk in de Bascule en me volledig te richten op Lijfstijl dietisten.

Nu is het tijd om terug te gaan naar mijn passie. Mijn hart ligt bij eetstoornissen en vanaf januari 2021 focus ik mij daarom volledig op de doelgroep eetstoornissen binnen Lijfstijl diëtisten. Ik maak me hard voor het eerder signaleren van eetstoornissen (bij naasten en huisartsen) en voor het bieden van  juiste zorg in de eerste lijn bij eetstoornissen dit doe ik samen met een psycholoog, ervaringsdeskundige, psychomotorisch therapeut en ambulante begeleiding.

De komende tijd zal ik via het platform Iam a foodie bloggen over eetstoornissen. Mijn eerste blog gaat over het signaleren en hulp zoeken bij een eetstoornis en lees je hier.

Worstel jij dagelijks met je eten en je gewicht? Maak gerust een afspraak met me. Je staat er niet alleen voor en hoeft je niet te schamen. Ik help je graag verder.

Ben je dietist of huisarts en wil je overlegen rondom verdenking of behandeling rondom eestoornissen, neem dan ook gerust contact met me op.

Marjolein@lijfstijldietisten.nl of 06-83932267