6 tips om gezond thuis te werken

De thuiswerk tips vliegen ons op dit moment om de oren. Naast een goede werkplek en pauzes in lassen, willen wij jullie graag tips geven om gezond te (blijven) eten de komende tijd dat je wellicht thuis aan het werk bent. We horen namelijk van onze klanten 2 dingen: de 1 gaat juist extra goed voor zichzelf zorgen en slaat zoveel mogelijk groenten en fruit in, terwijl de ander het lastig vindt en sneller gaat snaaien uit verveling of door het wegvallen van de structuur.

Daarom onze 6 tips om de komende periode gezond en fit door te komen!

1.Start de dag met een gezond ontbijt. Zet je wekker op tijd, kleed je aan en maak je ontbijt klaar. Mocht je voorheen misschien gehaast een boterham in je mond stopen of pas op je werk ontbijten. Nu kan je dit in alle rust thuis doen. Maak er daarom iets lekkers én gezonds van. Denk aan bananenpannenkoekjes, appeltaart havermout of wentelteefjes met vers fruit. Niet alleen gezond en lekker voor jezelf, maar ook voor de rest van het gezin.

2.Leg de tussendoortjes en lunch voor die dag ’s morgens (of de avond ervoor) alvast klaar. Als je naar je werk gaat neem je ook eten voor de hele dag mee. Op die manier is het duidelijk wat je kan en mag eten die dag. Varieer in je lunch en tussendoortjes. Je hebt er nu de tijd voor! Wanneer je meer varieert en geniet van deze momenten, heb je veel minder behoefte aan ongezonde snacks tussendoor. Tips nodig voor variatie? Kijk hiervoor bij inspiratie.

3.Eet op vaste tijden. Neem je tussendoortjes en lunch op vaste tijden van de dag. Sta even op van je plek (doe wat rek en strek oefeningen) en zet een kop koffie of thee en eet daar iets bij. Neem dus echt even bewust de tijd voor je eetmoment en eet dus niet achter je beeldscherm. Als je dat doet, eet je onbewust en heb je binnen no-time weer trek.

4.Drink veel. Zet een fles water met een glas op je bureau en vul deze fles weer opnieuw tijdens ‘pauzemoment’. Op die manier drink je naast je koffie en thee als het goed is nog drie flessen water leeg. Veel drinken helpt om minder ‘trek’ tussendoor te hebben, maar het houdt je ook fit.

5.Is het mogelijk een (kleine) werkplek te creëren in je slaapkamer of op zolder? Doe dit dan. Op die manier zit je niet heel de dag in de woonkamer of keuken, waar de verleidingen makkelijker en groter zijn.

6. (Blijf) plannen. Dit moet voor je werk, het huiswerk/vermaak van je kind en ook voor de warme maaltijd. Stop eind van de middag met werken en maak tijd voor een gezonde avondmaaltijd. Bereid indien mogelijk in je pauzes al iets voor, zodat je in een handomdraai de maaltijd bereid. Kijk voor snelle en makkelijke maaltijden voor het hele gezin in ons boek “Doe effe gezond”

Op dit moment is het behouden en/of opbouwen van een goede weerstand nog belangrijker, dus eet zoveel mogelijk producten waar je lichaam iets aan heeft. In ons boek “Doe effe gezond’’ vind je nog veel meer tips en adviezen. Mocht je het alleen lastig vinden, dan zijn wij er nu ook voor jou. We helpen je graag jouw valkuilen onder controle te krijgen. Stuur hiervoor een mail of bel naar 06-19181651.

Liefs, Monique en Marjolein