Nodig voor 5 kwarkbollen:
- 1 kleine appel
- 1 el kaneel
- 100 g (spelt)bloem
- 100 g Griekse yoghurt of kwark
- een mespuntje zout
- 1 el honing
- Olijfolie om in te vetten
- optioneel: vanille extract en poedersuiker
- Muffinvormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor, wan de appel moet rond blijven.
Snijd de appel in 5 dunne plakken. Bestrooi alle kanten van de appel met kaneel en laat even intrekken.
Maak ondertussen het deeg door de bloem, yoghurt, zout en honing met elkaar te mengen.
Vet het muffinvormpje in en verdeel de helft van het deeg over 5 bakjes.
Leg vervolgens de appel erop en verdeel daarna de rest van het deeg over de schijven appel.
Bak de bollen in het midden van de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Voedingswaarde: 130 kcal, 3,2 g vet, 1,7 g verz. vet, 4,8 g eiwit, 20 g kh, 1,2 g vezels