Bij lactose intolerantie mag je geen melkeiwitten. Dit klopt niet, want bij lactose intolerantie gaat het om de melksuiker (lactose) in melk waar sommig mensen niet goed tegen kunnen. Mensen met een lactose intolerantie (ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking) krijgen bij het drinken van melk, maar ook bij het gebruik van andere melkproducten zoals vla, pap, mousse, slagroom, verse kazen last van buikpijn, buikkramp, misselijkheid, winderigheid of diarree. Dit komt omdat de lactose uit melk niet goed verteerd wordt omdat het enzym lactose in de darmen minder of niet aanwezig is. Om deze klachten te verminderen is het belangrijk melkproducten te vervangen door lactosevrije varianten zoals lactosevrije melk, amandeldrink, havermelk, kokosyoghurt, sojayoghurt of lactosevrije yoghurt of kwark.

Heb je vragen over lactose intolerantie? Neem dan gerust contact met ons op.