Honing is geen gezonder alternatief voor gewone suiker.
Er zijn mensen die zeggen dat je met honing allerlei kwalen bestrijdt. Ook zou het gezond zijn, omdat er stoffen in zouden zitten met een anti-bacteriële werking. Maar wetenschappelijk is er geen bewijs dat het eten van honing je gezonder maakt. 

Wat zit er eigenlijk in honing? Feitelijk is het een vorm van suiker: een mengeling van glucose en fructose. Er is weinig verschil met andere vormen van suiker, zoals kristalsuiker en rietsuiker. In je lichaam worden alle soorten suikers op dezelfde manier afgebroken en verteerd. Wel bevat honing iets meer water dan kristalsuiker. Er zit er per 100 gram iets minder calorieën in. 

Doordat het door bijen gemaakt wordt, denken sommige mensen dat het beter is dan suiker. Het is tenslotte natuurlijk. Maar suiker komt ook uit de natuur, het komt bijvoorbeeld van suikerbieten en suikerriet. Kortom: Honing is en blijft suiker, dus je kunt er beter niet te veel van eten.

Bron: voedingscentrum.