Vlees weglaten uit je eetpatroon kan gezond zijn. Het eten van minder vlees heeft namelijk voordelen voor je gezondheid.
Uit onderzoeken blijkt namelijk dat het eten van (veel) vlees de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen kan vergroten.  Met name rood vlees (rund, varken, geit, schaap) en bewerkt vlees (gerookt-, gezouten-, of vlees met conserveermiddelen) zijn de boosdoeners. Bovendien bevat vet vlees relatief veel verzadigd vet en ook dat is niet goed voor de gezondheid, het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Wel is het heel belangrijk om een goed alternatief voor vlees te nemen. Laat je vlees helemaal weg en vervang je het niet op de juiste manier dan is de kans aanwezig dat je tekort krijgt aan bepaalde vitamines, mineralen en voedingsstoffen. Vlees levert met name ijzer, vitamine B12 en eiwitten. Wil je minder vlees gaan eten of vlees helemaal weg laten vervang het dan wel door ei, noten, pitten, zaden, peulvruchten of kant- en klare vleesvervangers zoals falafel, groenteburgers en vegetarische balletjes. Check hiervoor wel even het etiket wat sommige kant- en klare vleesvervangers bevatten best veel toegevoegd suiker en zout.

Vind je het lastig om je vlees op de goede manier te vervangen? Neem dan gerust contact met ons op.