Het is herfst en dat vraagt om anders eten. De tijd van de frisse salades is weer voorbij. De komende maanden lekkere warme gerechten zoals soepen, stampotten en stoofpotjes. Dit stoofpotje bevat heel veel groenten en is te combineren met rijst of (zoete) aardappelen. Geniet ervan.

Ingrediënten voor 2 personen

150g kippendijfilet in blokjes gesneden.

1 teentje knoflook

1 ui

1 grote of 2 kleine prei

1 winterwortel

1 bakje champignons

2 puntpaprika’s

3 trostomaten of 1 blikje tomatenblokjes

1 blikje tomatenpuree

Witte wijn azijn

Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano, tijm, basilicum)

75g zilvervliesrijst of 200g aardappelen

Bereiden:

Snijd de kippendijfilet in blokjes. Snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd de prei in ringen, de winterwortel in dunne plakjes, de champignons in plakjes en de puntpaprika’s in dunne reepjes. Snijd de tomaten in blokjes als je verse tomaten gebruikt.

Bak een grote pan of wok en doe hier een eetlepel olie in. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de kippendij blokjes toe en laat even bruin bakken. Voeg de rest van de groenten met de tomaten toe. Schep een paar keer door en schep 2 eetlepel witte wijn azijn door het mengsel. Voeg lekker wat kruiden toe en laat het stoofpotje zo’n 15-20 minuten rustig gaar koken.

Kook ondertussen de rijst of aardappelen gaar.

Serveer de rijst of aardappelen met het stoofpotje.

Eet je vegetarisch? Gebruik dat vegetarische kipstukjes in plaats van kippendijfilet.

Klik voor nog meer inspiratie hier.