Wij zijn gek op couscous. Waarom? Omdat het zo snel en gemakkelijk klaar te maken is. En omdat we dagelijks niet altijd de tijd hebben om uren in de keuken te staan is dit een ideale maaltijd voor een doordeweekse dag. De perziken en rozijnen maken het recept lekker zoet en zomers.  Voor kip kiezen wij vaak voor kipdijfilet, omdat dit net wat minder droog is dan gewone kipfilet. 

Ingrediënten voor twee personen

150g kipdijfilet of kipfilet

½ citroen, uitgeperst  of een 2 eetlepels citroensap

1 eetlepel olijfolie

100g couscous

50g rozijnen

150ml kippenbouillon (van tablet)

2 wilde perziken

Een hand ongezouten pecannoten, grofgehakt

3 stengels bosui, in dunne ringentjes

400g bospeen, schoongemaakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep in een kom de kip om met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel olie, peper en eventueel zout. Rasp de bospeen schoon en verwijder het groen. Leg de bospeen op een ovenplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olie en peper. Rooster in de oven 15-20 minuten beetgaar. Verhit een wok of koekenpan zonder olie. Gril de kip in 12-15 min. gaar. Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Roer de couscous los met een vork en voeg de rest van het citroensap toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Verdeel de noten en bosui erover. Serveer met de geroosterde bospeen.

Tip: voor een vegetarische variant kan je vegetarische kipstukjes gebruiken.