Zin in een lekker warm ontbijtje? Maak dan eens deze havermoutpap met gebakken banaan en heerlijke toppings. Als je van havermoutpap houd is dit echt een feestje om te eten. Dit ontbijtje kost iets meer tijd, dus ideaal voor in het weekend of als je later mag beginnen met werken. 

Dit heb je nodig voor 1 portie

150ml halfvolle melk, sojamelk of rijstmelk

een paar eetlepels havermout (ligt eraan of je van dikke of wat dunnere pap houd)

kaneel

1 banaan, in tweeën en dan door midden gesneden

een eetlepel gehakte walnoten of amandelschaafsel

een eetlepel kokosrasp

een klein beetje olie

evt. een beetje honing of een theelepel pindakaas

Bereiden:

Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes koken. Bestrooi de plakken banaan met kaneel. Bak de plakken banaan aan beide zijden goudbruin in een koekenpan met een olie. De banaan gaat uit zichzelf karameliseren, dus in principe hoef je geen extra suiker of honing toe te voegen. Rooster in een droge koekenpan de kokos en walnoten of amandelschaafsel goudbruin. Doe de havermout in een kom. Verdeel de banaan over de kom en garneer met de kokos en walnoten of amandelschaafsel. Maak eventueel af met een theelepel honing of pindakaas.

Kijk hier voor nog meer ontbijtrecepten.