Moussaka is een traditionele Griekse ovenschotel op basis van aubergine, kruiden en gehakt. Voor een dagje ‘zonder vlees’  heeft Priscilla haar eigen vegetarische moussaka bedacht. Lekker voor het weekend om in de oven te schuiven en van te smullen.

Ingrediënten voor 2 personen:

vegetarische moussaka

vegetarische moussaka

1 ui

1 rode paprika

1 teen knoflook

1½ el olijfolie

120 g vegetarisch fijngehakt

140 ml tomatenpuree (blikje à 140 ml)

½ tl kaneelpoeder

50 ml kraanwater

1 aubergine

75 g geraspte kaas (lichtgerijpt 30+)

2 bruine afbakpistoletjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui, snijd de paprika’s in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak het gehakt. Bak de ui, paprika en knoflook 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 5 minuten.

Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.

Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Bak de laatste 10 minuten het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met de twee pistoletjes.

Voedingswaarde: Kcal: 536, Koolhydraten: 59 gram, Vet: 16, Verzadigd vet: 6, Eiwitten: 32, Vezels: 14