Ben jij ook gek op chocolade? Dan hebben wij een ideaal tussendoortje voor jou wat je iedere dag kan eten. De suiker hebben we vervangen door bananen en dadels zodat dit bananenbrood vol gezonde voedingstoffen en vitamines zit.

Ingrediënten voor een brood

3 rijpe bananen (met zwarte spikkels)
3 eieren
150g volkoren of speltmeel
60g dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50g pure chocola
30g kokosrasp
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom (met de keukenmachine is nog makkelijker). Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het meel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag. Vet een cakevorm (23 cm) in met wat olie en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. Het brood is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van het brood steekt, Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Snijd het brood in 10-12 plakken en bewaar voor meerdere dagen in de vriezer.