afvallen zonder dieet

december 2016

Al vele jaren was ik in gevecht met de kilo’s. Pogingen om af te vallen met o.a. EGA, Cambridge en Sonja Bakker gingen tijdelijk goed maar daarna viel ik toch weer terug. Het was nu echt tijd om aan mijn nieuwe ‘ik’ te gaan werken en de kilo’s blijvend kwijt te raken.

In september 2016 kwam ik bij LijfStijl diëtisten. Ik was helemaal niet blij met mezelf. Er moest nu echt wat aan mijn lijf veranderen. Na het intakegesprek kreeg ik mijn persoonlijke voedingsadvies. De eerste maand ging het goed en was ik 4 kg afgevallen. Maar ondanks de goede adviezen van Marjolein lukte het me daarna helaas niet om door te gaan. Te veel emoties in mijn hoofd, de lastige december maand enz. Ik was er waarschijnlijk nog niet klaar voor om de knop om te zetten, want zoals bij velen is het een emotie die je moet veranderen.

Met Marjolein afgesproken in januari weer langs te komen om er dan samen voor te zorgen dat die knop wel op de juiste stand kwam. Ook adviseerde Marjolein om een dagboek bij te gaan houden om de emotie van je af te schrijven. En ECHT mensen… DIT WERKT.

De december maand heb ik nog lekker genoten van al het lekkers (wat later m’n neusgaten uit kwam haha…). Rond 30 december begonnen met ‘weg schrijven’(zo noem ik dit dan). Gewoon eerlijk alles van je afschrijven

  • hoe voel je jezelf?
  • wat ging vandaag goed?
  • En wat niet ging niet goed?

Het gevecht was begonnen, ik wilde dit jaar gewoon heerlijk in bikini op vakantie gaan!

Ook had ik mezelf opgegeven voor het lopersproject van Olympus. Dus die stok had ik alvast. Ik was al een langere tijd (met tussenposes) aan het hardlopen geweest, maar door het teveel aan gewicht vond ik het lastig om door te zetten. Daarom liet ik het telkens weer vallen.

De eerste weken had ik het best moeilijk. Een high tea, verjaardagen enz. Maar de knop stond goed om. Omdat ik het moeilijk vond wat je wel en niet mocht eten, had ik Marjolein gevraagd een eetschema te maken. Misschien kinderachtig, maar ik had er veel houvast aan. Mede doordat ik elke dag van mezelf af kon schrijven, kon ik de draad goed op pakken en was m’n eerste weging bij Marjolein -7,7 kg. Wat was ik blij. Ik moest nu door dacht ik bij mezelf.

Omdat ik de draad goed had opgepakt, hadden we afgesproken twee maanden later weer te wegen. Tussendoor wel wat advies gevraagd via de mail. Het is heel fijn dat je altijd even je verhaal tussendoor kwijt kan.

Ook het hardlopen ging steeds beter en kreeg ik er weer veel lol in. Zelfs de trainer stond versteld van me. Nu ben ik zelfs lid geworden en loop nu vast 1x per week met een leuke en gezellige groep mensen. Dit is een goede stimulans om door te gaan.

In maart van dit jaar liep ik m’n eerste 5 km sinds lange tijd, met een mooie tijd onder het half uur. Ik was zo trots als een pauw. Verder nog loopjes van 12 km gedaan en nu mezelf opgegeven voor de Bruggenloop van 15 km in Rotterdam. Wie weet volgend jaar de halve marathon J. Dat is zou wel heel gaaf zijn.

Voor de zomervakantie zag ik een heel mooi resultaat op de weegschaal. Namelijk -22 kg. Wat was en ben ik trots op mezelf! Ik ging voor het eerst sinds lange tijd weer slank op vakantie en wat voel je jezelf dan fijn.

afvallen zonder dieet

september 2017

Natuurlijk heb ik ook wel is een slechte dag en denk dan: “oké het is zoals het is, maar morgen weer knallen”. Op de momenten dat het me heel hoog zit pak ik m’n schriftje er weer bij en schrijf ik het van me af. Met Marjolein heb ik afgesproken om eens in de twee maanden m’n gewicht in de gaten te blijven houden. Want de echte strijd begint nu pas… het vasthouden van dit mooie gewicht.

Het voelt voor mij niet als een dieet, maar het aanpassen van mijn leefstijl en dat voelt beter dan ooit.

Lieve groetjes van mij