Wij vinden deze pesto veel lekkerder dan uit een potje. Kijk hier hoe gemakkelijk je de pesto zelf maakt!

Wat heb je nodig voor een potje:

Olijfolie

3 handen basilicum (30g ongeveer 2/3 plantje)

2 tenen knoflook

30 gram pijnboompitten

30 gram parmezaanse kaas

Zout en peper

Pel de knoflook en snijd ze grof. Doe de knoflook samen met de basilicum, pijnboompitten (je mag ze ook even roosteren in een pan) en parmezaanse kaas in de keukenmachine (of kom voor de staafmixer) en voeg 2-3 eetlepels olie toe. Mix tot een grove massa ontstaat. Voeg beetje bij beetje steeds wat olie toe. Let op de pesto moet niet te dun worden! Breng op smaak met peper en zout. Bewaard de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.

Deze pesto is heerlijk op een boterham of cracker onder een plakje kaas of tomaat, maar ook door de pasta of door soep!