Ingrediënten voor 2 personen:

1 grote zoete aardappel

1/2 avocado (eetrijp)

10 gamba’s, gepeld

2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

4 lente uitjes

1/2 kropsla

2 eetlepels olijfolie

1/2 citroen

3 eetlepels (sushi) azijn

1/2 rode peper, zonder zaadjes in fijne ringentjes

peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de zoete aardappels in aluminium folie en pof ze 50 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen, snijd ze doormidden en pluk de binnenkant in stukken. Rasp de schil van de citroen en meng samen met de citroensap, rode peper, azijn en olijfolie een dressing en maak deze glas met de staafmixer. Maak de dressing op smaak met wat peper en zout.

Maak de avocado schoon en snijd deze in grove stukken en marineer in de dressing. Laat even staan. Was ondertussen de sla en maak deze weer goed droog, pluk de bladen eraf en verdeel over twee borden. Snijd de lente uitjes schijn in stukken van 3 cm. Bak ze olie snel een mooi bruin, doe er een klein beetje zout erover en haal ze uit de pan. Bak de gamba’s met de in plakjes gesneden knoflook.

Verdeel de plukken gepofte aardappel, avocado, gamba’s en lente uitjes over de sla en besprenkel nog met wat overgebleven dressing.

Deze salade kun je eten als lunch, voorgerecht of diner aangevuld met wat brood.

zoete aardappel met gamba salade