Voor 4 personen, of lekker de volgende dag als lunch gecombineerd met een pompoensoep!

5 plakken hartige taart deeg

5 eieren

125ml kookroom light

200g harde of zachte geitenkaas (wat jij het lekkerste vind)

500g (gekookte) bieten, voorgekookt is makkelijk dan is de quiche lekker snel klaar!

2 orde uien

1 eetlepel olijfolie

4 eetlepels rode balsamicoazijn

100g rucola

Zout en peper

Quichevorm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 210°C. Snij de bieten plakjes. Pel en snij de uien in ringen. Bak de uien en de bieten in de olijfolie 5 minuten aan. Blus af met de balsamicoazijn. Laat de hartige taart vellen ondertussen ontdooien. Bekleed de bakvorm met bakpapier (hierdoor hoef je de bakvorm niet in te vetten en gebruik je minder vet). Meng de eieren, de helft van de kaas en de room in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Beleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bieten en uien over de vorm. Schenk het eimengsel in de vorm . Snij of rasp de geitenkaas in plakken en verdeel over de quiche. Bak de quiche 45 minuten in de oven en garneer met de rucola. Eventueel kan je er ook nog een handje ongezouten walnoten over strooien.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde: 522 kcal, 35g vet, 21g eiwit, 27g koollhydraten