Ingrediënten voor 2 personen:

2 (verse) kabeljauwfilets

4 handjes verse basilicum

2 teentjes knoflook

30g pijnboompitten en nog wat extra om over de pasta te strooien

50g Parmezaanse kaas

1 broccoli

1 courgette

1 ui

olijfolie

100g volkoren pasta

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kabeljauwfilets met wat peper en zout bestrooid op een bakplaat en bak deze in de oven in 15 minuten gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in halve plakken. Snijd het uitje fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak deze even aan. Voeg daarna de broccoli toe met een beetje water zodat dit kan stomen in de pan. Voeg na ongeveer 5 minuten de courgette toe en laat nog ongeveer 5 minuten staan tot de groente beetgaar zijn.

Doe de fijngesneden knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2 scheutjes olijfolie in de keukenmachine of pureer met de staafmixer tot een pesto. Rooster nog een handje pijnboompitten in een droge koekenpan.

Meng de groente met de pasta en schep op een bord. Leg de kabeljauw erop en maak af met de pesto en nog wat geroosterde pijnboompitjes.

Heb je nog pesto over? Ook lekker voor morgen bij de lunch op een boterham of cracker met hüttenkäse of onder je plakje kaas!

Voedingswaarde: 560 calorieën, 23g vet, 53g eiwit, 30g koolhydraten