Voor 2 burgers heb je nodig:

½ stronk broccoli

1 ei

2 eetlepels bloem

Teentje knoflook

1 kleine ui

2 eetlepels pijnboompitten

Kook de broccoli (vrij zacht) en stamp fijn. Snijd de knoflook en de ui heel fijn. Vermeng de broccoli met de knoflook, ui en pijnboompitten. Meng in een andere kom het ei met de bloem. Doe dit mengsel bij de broccoli en maak op smaak met peper en een klein beetje zout. Maak met je handen twee burgers van het groente- ei mengsel. Is het te nat? Voeg dan nog wat bloem toe.

Bak de burgers aan beide zijde in een koekenpan met wat olie of bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C 2x 10 minuten (omdraaien).

Deze burgers zijn heerlijk op een italiaanse bol met een schep griekse yoghurt. Of combineer de burgers met een couscoussalade met komkommer, feta en munt.

Voedingswaarde zonder brood: 198 kcal, 11g vet, 11g eiwit, 13g koolhydraten