Ingredienten voor 2 personen
ongeveer 300g broccoli
1 rode ui
10 champignons
1 paprika
2 handjes cashewnoten
1 eetlepel honing
2 flinke scheuten sojasaus (minder zout)
150g noedels
1/2 limoen (of wat limoensap)
chilipeper
gember
peper en zout naar smaak
olijfolie

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd de paprika doormidden, verwijder de
zaadjes en snijd in dunne reepjes. Snijd de ui in partjes. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder
de onderste cm van de broccoli, snijd de bloem in roosjes en de steel klein. Veeg de champignons schoon en snijd ze in dikke plakjes. Pers de limoen uit. Breek de cashewnoten doormidden. Giet de noedels af en laat ze even staan. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui de helft van de gember en chilipeper en voeg de paprika toe. Voeg de cashewnoten, noedels en de helft van de sojasaus toe, zet het vuur iets hoger en roerbak 1 minuut. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olie in dezelfde wok en roerbak de broccoli en
overige gember 8 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen. Voeg halverwege de champignons toe en de laatste 2 minuten de honing, overige sojasaus en 2 eetlepels limoensoep. Voeg als laatste de noedels toe en verhit nog 1 minuut. Verdeel de noedels met de broccoli en champignons over 2 komen en garneer met nog wat cashewnoten.

Voedingswaarde: 410 kcal, 16g vet, 15g eiwit, 47g koolhydraten