Ingrediënten voor 2 personen:
1 kleine bloemkool (of een halve)
4 aardappelen of 400g krieltjes in schil
1 prei
25ml slagroom, crème fraiche kan ook
1 theelepel kerriepoeder
1tl komijnpoeder
200gr kabeljauwfilet (pangasius of tilapiafilet mag ook)
rasp van ½ citroen
peper

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden .Maak de bloemkool schoon en snijd in dikke plakken. Schrob de aardappelen schoon en snijd deze ook in dikke plakken. De prei snijd je in ringetjes. Doe de groenten en aardappelen in een grote ovenschaal. Schenk hier de slagroom over en een scheutje olijfolie. Strooi de kerrie, komijn en zout naar smaak erover en verdeel alles met je handen goed door elkaar. Schuif in de oven voor 40 minuten. In de tussentijd smeer je de kabeljauw in met een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rasp er wat citroenschil over.Na 40 minuten leg je de kabeljauw op de ovenschotel, deze bak je nog 10 minuten mee.Serveer direct, eventueel nog met een simpele groene salade erbij.

Dit recept is geïnspireerd door: http://www.francescakookt.nl/ovenschotel-met-bloemkool-prei-en-kabeljauw/

Voedingswaarde: 411 kcal, 9g vet, 31g eiwit, 46g koolhydraten