Ingrediënten voor een hele taart (ongeveer 10 stukken)
400g gewassen, ontpitte, gehalveerde pruimen (met schil)
125g bruine rietsuiker (hoe rijper de pruimen zijn, hoe minder suiker je nodig hebt)
125g zachte boter
3 eieren
200g volkorenmeel
1,5 theelepel bakpoeder
50ml sojamelk of halfvolle melk
1/2 theelepel zout
2 handjes geschaafde amandelen

Bereiden:
Plaats het rooster van de oven iets onder het midden en verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met roomboter en bestuif met een beetje meel. Klop de eieren samen met de suiker in een grote plastic kom met een mixer of garde. Zet de mixer vervolgens op een hoge stand en mix nog 2 minuten, totdat een luchtig, romig beslag ontstaat. Voeg vervolgens de zachte boter toe en blijf mixen of kloppen totdat er geen boter te zien is. Voeg nu geleidelijk de meelsoorten, de bakpoeder, het zout en de melk toe. Mix met elkaar totdat het beslag glad wordt. Schep het beslag in de ingevette springvorm. Gebruik een spatel om het over de bakvorm egaal te verdelen.Verdeel daarna de pruimen over de taart met de schil naar boven. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart goudbruin in ongeveer 40 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna pas de rand los.

Geniet ervan!

Voedingswaarde: 254 kcal, 12g vet, 3g eiwit, 30g koolhydraten