Ingrediënten voor 4 personen:
300 g volkoren penne
3 eetlepels zongedroogde tomaten, uitgelekt
1 blik kikkererwten (400 g uitgelekt), vers mag ook (deze hebben alleen langere kooktijd nodig)
250 g romaatjes, gehalveerd
75 g rucola
150 g zachte geitenkaas
4 eetlepels olijfolie extra virgen
1 eetlepel balsamicoazijn
½ teentje kleingesneden knoflook

Bereiden:
Kook de penne in een pan met ruim water in ca. 8 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat verder afkoelen.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Meng de penne met de zongedroogde tomaten, kikkererwten, romaatjes en rucola. Schep de dressing erdoor en verkruimel de geitenkaas erover. Lekker met blaadjes basilicum.

Voedingswaarde: 550 kcal, 21 g eiwit, 21 g vet, 69 g koolhydraten, 8 g vezels