Ingrediënten voor 2 personen:
400g broccoli
150g verse lasagne
200g gerookte zalm
2 teentjes knoflook
125g zure room
100g geitenkaas
½ liter groentebouillon
Tijm
Peper
Olijfolie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook 250g van de broccoliroosjes en steel met de groentebouillon in ongeveer 10 minuten helemaal gaar. Kook de andere 150g van de broccoliroosjes (geen steel) beetgaar in een laagje water in ongeveer 5 minuten.
Snijd de knoflook in kleine stukjes en doe ze in de blender of kom. Voeg hierbij de 250g doorgekookte broccoli een eetlepel olijfolie en een paar eetlepels groentebouillon. Pureer dit tot een sausje met de dikte van een pesto. Maak op smaak met tijm en peper.
Doe een laagje van de broccolipuree in een ovenschaal en leg daarop een laag lasagnebladen. Bedek die met de helft van de broccolipuree en de helft van de beetgare broccoli, kruimel hier 50g geitenkaas over. Bedek opnieuw met een laag lasagnebladen en bedek deze met de laatste broccolipuree, roosjes broccoli en bedek met de gerookte zalm. Leg de laatste laag lasagnebladen erop en bedek dit met de zure room. Kruimel hierover de rest van de geitenkaas. Zet de lasagne 30 minuten in de oven en daarna nog even 5 minuten onder de gril.

Voedingswaarde: 720 kcal, 45g koolhydraten, 45g eiwit, 38g vet, 7g vezels