Ingrediënten voor 4 personen:
6 plakjes deeg voor hartige taart
250g ricotta
3 eieren
Klein beetje zout, peper
650g rode, gele en groene paprika’s
3 eetlepels italiaanse kruiden of gehakte verse basilicum, tijm en rozemarijn
4 blaadjes basilicum

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht) of 200 °C (elektrisch). Bekleed een quichevorm (24 cm Ø) met bakpapier. Laat de plakjes deeg ontdooien en verwijder de papiertjes. Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Zorg ervoor dat de plakjes goed aansluiten. Prik het deeg op regelmatige afstand in met een vork en zet het koud weg. Klop de ricotta met de eieren los in een mengkom en breng op smaak met zout en peper.
Maak de paprika’s schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes. Voeg de kruiden toe (ris de naaldjes van de rozemarijn en tijm) en roer de paprika’s door het ricotta mengsel. Verdeel de massa over de deegbodem. Bak de taart onderin de oven in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin. Garneer met de blaadjes basilicum. Serveer de paprikataart met groene salade

Voedingswaarde: 583 kcal, 31g koolhydraten,16g eiwit, 42g vet, 5g vezels