Voorgerecht: Warme salade paprika en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:
1 groene, gele, rode en oranje paprika
½ bosje bosuitjes
100g zwarte olijven, zonder pit
1 rode chilipeper
12 grote garnalen
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte Balsamico azijn
Zout, peper

Bereiden:
Was de paprika’s, halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de snijvlakken naar onderen onder de voorverwarmde grill. Haal de paprika’s uit de oven zodra het velletje gebruind is en blaasjes krijgt. Laat ze afkoelen in een plastic zakje en haal dan het velletje eraf.
Was de bosuitjes en snijd het witte deel in dunne ringen. Halveer de olijven. Ontdoe de chilipepers van zaad en zaadlijsten en hak ze fijn. Maak de grote garnalen los uit de schaal, verwijder de darm, was ze en pel ze. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en laat de chilipepers daarin licht stoven. Braad de garnalen in de chili-olie aan beide kanten 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de salade-ingrediënten in een schaal. Meng de rest van de olie met de chiliolie uit de pan en de balsamico azijn en giet er overheen. Serveer met de gebraden grote garnalen

Hoofdgerecht: Varkensrollade in heerlijke tomaten

Ingrediënten voor 6-8 personen:
1.5 kg varkensrollade
600g kleine tomaten
1 grote ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
600ml kippenbouillon
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
4 theelepels paprikapoeder
Grof zout en gemalen peper

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de varkensrollade met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur en voeg hier vervolgens de varkensrollade aan toe. Laat de varkensrollade aan elke kant licht bruin bakken, dit zal in totaal circa 8 minuten duren. Haal de rollade weer uit de pan en leg deze op een bord.
Voeg de overgebleven eetlepel olijfolie toe en bak hierin de ui gedurende 5 minuten doorzichtig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze gedurende 30 seconden mee. Doe de tomaten voorzichtig in de pan en kruid deze met peper en zout. Voeg de bouillon en de rode wijnazijn toe en roer de ingrediënten goed door elkaar. Voeg de rollade weer toe aan de pan en besprenkel het gerecht met paprikapoeder.
Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur. Dek vervolgens de pan af en zet deze gedurende 1 uur in de oven. Haal de deksel vervolgens van de pan en draai met een tang de rollade om. Zet de pan terug in de oven, dit keer zonder deksel, en laat deze gedurende 1 uur in de oven staan. Schep de sappen gedurende dit laatste uur om het kwartier over het vlees heen. Haal de rollade uit de pan en leg deze op een snijplank. Laat het vlees gedurende 15 minuten rusten voordat je deze in plakjes snijd en met de saus uit de pan serveert.

Nagerecht: Mangoijs met wafeltje

Ingrediënten voor 4 personen:
1 eetlepel bloem
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eiwit
1½ eetlepel poedersuiker
1 eetlepel sesamzaad
1 limoen
10 gram muntblaadjes
3-4 mango’s of 400 gram mangostukjes uit de diepvries
2-3 eetlepels honing

Bereiden:
Roer de bloem en de margarine tot een glad mengsel. Roer er het eiwit, de poedersuiker en het sesamzaad door. Verwarm een droge koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep van het mengsel ca. 10 smalle reepjes in de hete pan. Draai het vuur laag. Bak de reepjes op klein vuur in 20 minuten knapperig en goudbruin. Keer ze af en toe. Neem de wafeltjes uit de pan en laat ze afkoelen. Bewaar de wafeltjes tot gebruik in een goed sluitende trommel. Boen de limoen goed schoon en rasp de schil er dun af. Pers de limoen uit. Was de munt en houd 4 blaadjes achter voor garnering. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pitten. Pureer de stukken mango met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de muntblaadjes, de honing en 2 eetlepels water met een staafmixer of in de keukenmachine. Laat de vruchtenpuree in de diepvries bevriezen. Laat voor gebruik de mangopuree een beetje ontdooien. Mix de bevroren mangopuree snel tot een smeuïge massa. Verdeel het over 4 coupes en garneer met de overgebleven muntblaadjes en 1 of 2 sesamwafeltjes.