Ingrediënten voor 2 personen
150g risottorijst
1 kleine ui
2 eetlepels (olijf)olie
200g gerookte zalm
250g tuinbonen (uit de diepvries)
1 courgette
50ml witte wijn (kan je ook weglaten)
Groente bouillon (van een ½ blokje)
Zwarte peper

Bereiden:
Ui pellen en snipperen. Courgettes schoonmaken, wassen en in dobbelsteentjes snijden. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui ca. 2 minuten bakken. Rijst toevoegen en ca. 2 minuten bakken, wijn toevoegen laten verdampen. Rijst verder bereiden volgens gebruiksaanwijzing met de bouillon, de laatste 10 minuten de tuinbonen mee koken. In koekenpan rest van olie verhitten. Courgette toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken. Courgette en zalm door rijstmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Eventueel bestrooien met een klein beetje Parmezaanse kaas.

Variatietip: de courgette kan je ook vervangen door tuinerwten.

Voedingswaarde: 540 calorieën, 66g koolhydraten, 26g eiwit, 19g vet