Ingrediënten voor 2 personen:
400 gram aardappelen
1 kleine pompoen (ca. 400 gram vruchtvlees)
2 tartaartjes
1 ui
1 teentje knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel olie
1 eetlepel tomatenpuree
Ca. 1½ dl halfvolle melk
4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
4 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiden
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water gaar. Warm de oven voor op 200° C.
Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel. Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd het klein. Fruit de ui met het kerriepoeder in de olie glazig. Bak de knoflook en de pompoen even mee. Voeg de tomatenpuree toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en een beetje zout een puree. Meng de geraspte kaas door de yoghurt. Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree. Verdeel het kaasmengsel er over.
Laat het gerecht in ca. 20 minuten bruin kleuren en grill ondertussen de tartaartjes gaar op de grillpan.
Serveer de ovenschotel met de tartaartjes.
Tip: voor een vegetarische variant, laat de tartaartjes weg en voeg wat meer kaas toe en serveer de ovenschotel met een flinke schep yoghurt of kwark.
Voedingswaarde: 500 kcal, 50g koolhydraten, 35g eiwit, 20g vet, 7g vezels