De zomervakantie zit er weer op. We zijn allemaal weer begonnen met school en werk. Sportverenigingen zijn weer gestart en dat betekent voor heel veel ouders waarvan (meerdere) kind(eren) op een sport zitten weer even goed plannen en regelen met de maaltijden. Ook betekent het voor sommige mensen dat er weer en aantal vakantiekilootjes af moeten!
Na zo’n vakantie van 6 weken is het soms best wel weer lastig om in het juiste ritme te komen.

Daarom vandaag een aantal tips om weer in een gezond dagelijks ritme te komen:
-Start de dag met een gezond ontbijt
-Neem altijd even de tijd voor een gezonde lunch
-zorg voor een gezonde avondmaaltijd, een gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet moeilijk en ingewikkeld te zijn, dat kan hartstikke makkelijk en snel op tafel staan. Kijk hiervoor bij recepten (rechts)
-eet om de 2-3 uur iets (kleins), dus zorg tussen de hoofdmaaltijden dat je een tussendoortje bij je hebt zoals fruit, rauwkost, een boterham, een krenten/mueslibol etc.
-drink voldoende, zorg als basis voor water, thee en evt. koffie zonder suiker. Daarnaast kan je prima een keer een glas sap drinken, maar niet teveel sappen bevatten veel suiker! Ook kan voldoende drinken helpen om verzadigd te raken en je dus minder (snel) trek hebt!
-pak je sport weer op, of plan na het eten een wandeling in, of neem de fiets naar je werk, de dagelijkse boodschappen etc.

Wees niet te streng voor je zelf als je er een paar vakantiekilo’s vanaf wilt hebben, dat hou je niet vol en dan zitten ze er binnen de kortste keren weer aan. Ga ook geen maaltijden/momenten overslaan want dan krijg je in de loop van de dag juist trek en kan je blijven eten. Gun jezelf ook af en toe iets extra, maar niet iedere dag!

Zorg dus voor regelmaat in je eetpatroon en haal de juiste producten in huis om je gezonde patroon weer op te pakken. Vind je het lastig om in de supermarkt de gezonde producten te kiezen, meld je dan aan voor de supershopper tour!