Zoals jullie waarschijnlijk inmiddels wel weten, was ik als kind zijnde al te dik. Ik was dan ook een kind wat op school altijd als laatste werd gekozen bij de gym. Doordat ik te dik was kon ik ook niet mee komen met de andere kinderen in de klas bij de gymlessen. De gymlessen vond ik daarom vreselijk!


Toen ik begon met mijn nieuwe leefstijl, ben ik ook niet gaan sporten. Sporten, dat was niks voor mij! Als dat al van kleins af aan in je hoofd zit, krijg je dat er niet zomaar uit.Maar niet alleen ik, ben gaan afvallen. Ook mijn partner. En zij besloot begin januari dat het tijd was voor haar om toch te beginnen met sporten. Ik ging met haar mee naar de sportschool voor een rondleiding. Puur voor haar. En we kwamen samen buiten met een sport abonnement…..Ons voornemen was om twee keer per week te gaan sporten. We kregen een schema op maat. En eigenlijk ging het best lekker. Zelfs zo goed, dat we 3 keer per week gingen sporten! Het wonder geschiedde. Ik kreeg er zelfs zin! En, eerlijk is eerlijk, het ging me niet onaardig af. Al snel zag ik verbetering.Ik ging het sporten echt leuk vinden. Ik kon het dus toch…..Nog een extra voordeel, het afvallen ging toch echt weer iets sneller! 


Maar toen kwam corona in ons land. En werd er besloten dat de sportscholen hun deuren moesten sluiten. Al heel snel “vergat” ik het bewegen. Ik bestelde wel een springtouw online, maar die belande sneller dan ik eigenlijk wilde, in de kast. Ik kon me er niet meer toe zetten. Het dreef naar de achtergrond.
Op een gemiddelde werkdag sta ik 9,5 uur op mijn benen. En zet ik zo’n 14000 stappen. Ik deed het er maar mee. Toch voelde het ergens diep van binnen niet goed. Het was niet genoeg. En, wie had ooit verwacht dat ik deze zin zou gaan uitspreken, ik miste echt de sportschool! Ik miste mijn beweging.
Afgelopen weekend zijn we samen gaan wandelen. Dat voelde zo goed! Ik wist meteen weer dat ik het anders moest gaan aanpakken. Als ik niet naar de sportschool kan, dan moest ik maar wat anders verzinnen. Beweging hebben we tenslotte allemaal nodig, dus ik ook.
Ik heb me aangesloten bij een Whats app groep. In die groep worden oefeningen gedeeld voor iedere dag. Iedereen plaatst foto’s, wat me nog meer inspireerde. Ik bestelde online nieuwe sportkleding, als kadootje voor mezelf. Want ondanks dat de sportschool dicht is, werd mijn shirt toch echt te groot.


Vandaag heb ik een vrije dag. Ik had van te voren al een plan gemaakt. Ik dacht in eerste instantie om een rondje Prinsenbos te gaan lopen. Maar al snel bedacht ik me. Dat rondje was wel heel erg klein. Waarom niet lopend naar het Prinsenbos? Ik trok mijn nieuwe sportkleding aan, en ben gaan lopen. Van mijn huis naar het Prinsenbos, en weer terug. Flesje water mee, muziek op en gaan. Lekker alleen, zodat ik in mijn eigen tempo kon gaan lopen.
Het lopen viel echt niet tegen! Het weer is er ideaal voor. En, corona of niet, de natuur gaat gewoon door. Alles komt weer in bloei. Op een bankje nam ik even pauze. Even wat drinken, en ondertussen genieten van alles wat ik zag. Een moeder eend, met 8 jonkies. Een meerkoet met een visje in zijn bek. De geur van bloesem. Terwijl ik rondkeek, en nog bruiste van de energie, nam ik alles eens goed in me op.Nog een bijkomend voordeel van een goede wandeling, het genieten van de natuur! 
Tijdens het zitten op het bankje ging ik terug in gedachte naar de afgelopen tijd. Ergens moest ik heel even lachen. Kijk mij nou zitten. Bijna 55 kilo lichter, in sportkleding. Uitrusten van een wandeling. Wie had dat ooit gedacht! 
Met een voldaan gevoel ben ik terug naar huis gelopen. Ik heb zojuist in mijn eentje een wandeling gemaakt van ruim 6.6 kilometer, in ruim 1 uur. Voor een ervaren sporter is het waarschijnlijk niks. Maar toch ben ik er trots op! Dit ga ik vaker doen, in ieder geval 3 keer per week, totdat de sportschool weer open is…. 

Ik denk dat iedereen wel weet dat beweging goed is voor je. Alleen moet je het ook doen. Het hoeft niet veel tijd te kosten, maar maak af en toe eens een lekkere wandeling. Ik kan je nu beloven, dat het niet alleen energie kost. Je krijgt er ook veel energie voor terug!