Deze paasmuffins zijn lekker, gezond en heel leuk om samen met de kinderen te maken. Monique en haar kids hebben ze voor je ‘uitgetest’ en ze vielen heel goed in de smaak. Fijne Paasdagen!
Ingrediënten voor ca 12 muffins:
- 2 bananen
- 150g winterpeen
- 100g ongezouten pecannoten (of walnoten)
- 2 middelgrote eieren
- 6 el honing
- 150 g volkorenmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de winterpeen school en doe dit samen met de banaan en pecan noten in een keukenmachine tot een mooi geheel (hoeft niet heel fijn te zijn). Mix de eieren samen met een mespuntje zout en de honing in ca. 3 minuten luchtig. Vervolgens zeef je het meel, de bakpoeder en kaneel boven de beslagkom en spatel je het door het banaan-wortel mengsel.
Verdeel het beslag daarna over ca. 12 muffinvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.