Suikers staan op verpakkingen vaak beschreven in allerlei ‘mooie’ termen. Je denkt hierdoor misschien heel gezond bezig te zijn. Maar uiteindelijk worden deze andere suikers ook gewoon afgebroken tot glucose en maakt je lichaam dus geen onderscheid in gewone suiker en bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker. Je hoeft deze suikers echt niet helemaal te vermijden maar wees je er wel bewust van en zorg dat je er niet teveel van binnen krijgt. Check daarom het etiket en zorg dat er zo weinig mogelijk van onderstaande benamingen tussen de ingrediënten staan:

Glucose, Tarweglucosestroop, Vruchtensap,Concentraat, Glucosesiroop, Glucosefructosestroop, Maltodextrine, Honing, Kokosbloesemsuiker, Kristalsuiker, Sucrose, Diksap, Trehalose, Bruine suiker, Druivensapconcentraat , Appelstroop, Basterdsuiker, Druivensuiker, Geleisuiker, Invertsuiker, Vanillesuiker, Karamel en Lactose.