Fabel. De meergranen crackers van bolletje bevatten meer vezels dan volkoren knackebrod.

Kies bij crackers altijd voor de variant die gemaakt is met volkorenmeel en verder zo min mogelijk toevoegingen. Volkorenmeel bevat namelijk meer vezels dan andere soorten meel. Zoals het woord ‘meergranen’ al zegt bestaan deze cracker uit meerdere granen. In het geval van de bolletje meergranen crackers bestaan deze uit: TARWEBLOEM, volkoren ROGGEMEEL, TARWEGRIESMEEL, GERSTEMOUTMEEL, maïsbloem, GERSTEBLOEM, ROGGEMOUTMEEL Daarnaast bevatten deze crackers nog plantaardige oliën en suiker. Per 100g bevatten deze crackers 6,5g vezels.

Wij geven de voorkeur aan crackers met zo min mogelijk ingrediënten. De volkoren knackebrod bestaat uit volkoren ROGGEMEEL, gist, zout. Per 100g bevatten deze crackers maar liefst 20g vezels.

Check dus altijd even de ingrediënten en voedingswaard.