De naakte waarheid…

Wow, onze eerste echte blog! We hebben maar meteen de stoute schoenen aangetrokken toen we maandag in ons overleg besloten om te gaan ‘bloggen’. Ik hoor je denken “waarom een blog schrijven?”. Nou, ik kan je vertellen, we zijn zelf ook erg benieuwd hoe het is om een blog te schrijven. Maar 1 ding staat voorop en dat is dat we mensen willen inspireren om gezond te eten.

Meteen dacht ik eraan om jullie eens te vertellen wat wij nou zoal eten op een dag. Als diëtisten krijgen wij vaak de vraag of we zelf ook altijd gezond eten. We hebben elkaar dus de opdracht gegeven om een eetdagboekje bij te houden. Het is best spannend om dit dan ook daadwerkelijk online te zetten, want wij beseffen ons ook dat het echt niet altijd mee valt om jezelf toch een beetje bloot te geven met hetgeen wat je eet en drinkt. Dat besef is er ook tijdens gesprekken met onze cliënten in de praktijk, wanneer wij een voedingsanamnese afnemen. Toch is het goed om bewust te zijn van wat je allemaal naar binnen stopt. Een groot gedeelte gaat naar binnen zonder er echt over na te denken. Wanneer je dit op schrijft word je daar in elk geval bewuster van. Probeer het zelf eens. Hierbij ons dagboekje

Marjolein

08.00 uur; een bakje havermout met sojamelk vandaag met een topping van plakjes banaan, bosbessen, pecannoten en geraspte kokos en 2 bekers thee

10.30 uur; omdat havermout behoorlijk vult eet ik vaak geen tussendoortje in de ochtend, maar omdat ik vandaag vroeg heb ontbeten heb ik een zelfgemaakte mueslireep gegeten met een beker thee.

13.00 uur; 2 sneetjes speltbrood. 1 met hüttenkäse en de ander met een plakje geitenkaas en een glas water

16.00 uur; Drink ik twee bekers groene thee een sinaasappel en daarna nog een klein handje ongebrande, ongezouten noten

18.30 uur; maakte ik een quiche met pompoen, paprika en geitenkaas (zie onze website). Ik heb daar een stuk van gegeten. De rest heb ik bewaard om als lunch te gebruiken voor de volgende dag.

20.00 uur; een beker thee, water en later nog een glas wijn bij een vriendin.

Monique

07.30 uur; een volkoren boterham met roomboter en appelstroop met een glas amandelmelk.

11.30 uur; ik vergeet bijna om m’n tussendoortje, mineola, te eten. Verder drink ik 2 bekers rooibos thee en een flesje water

13.00 uur; 2 sneetjes volkorenbrood, 1 met halvarine en groentespread (zonnatura) en de ander zonder boter en 30+ kaas. Verder drink ik een glas water. Verder snoep ik nog een stuk of 10 snoeptomaatjes uit m’n Boho lunchbox.

15.30 uur; een kiwi en 3 gedroogde abrikozen met 1 beker thee. In de auto naar het kinderdagverblijf toe eet ik een kauwgompje.

18.00 uur; voor het eten drink ik nog een glas water. Wij eten vaak Hollandse pot, omdat mijn 2 zoontjes (bijna 1 en bijna 3) dat het lekkerste vinden. Vandaag staat witlof met gekookte aardappels en een balletje rundergehakt op de planning. Daar eten wij nog een schaaltje komkommer bij.

20.30 uur; na de pilates neem ik een schaaltje magere roeryoghurt met zelfgemaakte granola (zie facebookbericht 21 juli 2015) met een paar gedroogde cranberry’s, rozijnen en 3 bananenchipjes erin. Ik drink nog een kopje cafeïnevrije koffie met melk en later een glas Holy Soda.

Trek zelf je oordeel, maar wees gerust… wij houden van lekker eten. Dat betekent dat ook wij echt wel eens iets ongezonds eten. In principe mag alles als je maar bewust eet en leert om keuzes te maken. Een eetdagboekje kan heel stimulerend zijn als je op je voeding wilt letten. Succes met je eigen eetdagboek! En mocht je feedback willen, stuur ons dan een email.

ontbijt ontbijt Marjolein

pompoenquiche pompoenquiche

ontbijt brood ontbijt Monique