Nodig voor 2 personen:
½ (fles)pompoen
150 gr gedroogde linzen of een klein blikje linzen
½ ui
1 teente knoflook
1/2 rode peper of paprikapoeder
2 tl komijn
1 tl kurkuma
Klein stukje verse gember
½ blikje tomatenblokjes of 3 verse tomaten in stukjes gesneden
500 ml groentebouillon
Verse peterselie
2 grote eetlepels griekse yoghurt
Naanbrood of zilvervliesrijst
Wat moet je doen?
Snijd de pompoen in kleine stukjes zonder schil. Indien hij erg hard is, kun je deze even een minuutje in de magnetron doen om zacht te laten worden.
Snijd ook de ui, knoflook, rode peper (zonder zaadlijsten) en gember fijn.
Fruit de ui en knoflook tot deze glazig ziet, voeg de pompoen en alle kruiden toe. Roer even goed door en blus dan af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.
Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de linzen toe. Laat nog eens 30 minuten sudderen, maar blijf af en toe wel goed doorroeren. Als je linzen uit blik gebruikt, kan je de linzen de laatste 5 minuten pas toevoegen. Serveer met nog wat peterselie en een schep griekse yoghurt en naanbrood of een schep zilvervliesrijst
Voedingswaarde zonder rijst of naanbrood: 304 kcal, 3g vet, 34g eiwit, 42g koolhydraten