Nodig voor 2 personen:

500 gram bloemkoolroosjes

300g krielaardappelen, gehalveerd

1 flinke teen knoflook, fijngehakt

200ml kookroom

50 gram Parmezaanse kaas

75 gram geraspte oude kaas

1 eetlepel olie

tijm

zout en versgemalen zwarte peper

Wat moet je doen?

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout beetgaar. Kook in een andere pan de krieltjes gaar. Doe de olie in een steelpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe en laat het geheel al kokend iets indikken. Maak op smaak met zout, peper en tijm. Doe de bloemkool met de krieltjes in een ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven voor ca. 15 min.

Zo is het een vegetarisch hoofdgericht. Eventueel kan je het gerecht combineren met een stukje witvis.

Voedingswaarde per persoon: 635 kcal, 24g vet, 26g eiwit, 32g koolhydraten