Pastasalade met sardientjes

Voor 2 personen:

150g ongekookte pasta

2 blikjes gegrilde sardientjes

8 tasty tom tomaten

Een stuk of 10 zwarte olijven

Verse basilicum

½ aubergine

Peper

Olie

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat afkoelen. Snijd de tomaten in vieren en leg op de helft van een bakplaat. Besprenkel met wat olie, peper en zout. Snijd de aubergine in dunne plakken en leg deze op de andere helft van de bakplaat (of grill ze in je grillpan als je die hebt), besprenkel ook met een klein beetje olie en peper. Grill de tomaten en aubergine in de oven zo’n 5-10 minuten.

Snijd ondertussen de zwarte olijven in plakjes, haal de kleine graatjes uit de sardientjes en meng met de pasta en blaadjes basilicum. Voeg daarna de gegrilde tomaten en aubergine toe en maak eventueel nog op smaak met wat peper. Koud is deze salade ook heel lekker.

Voor de variatie kunnen de sardientjes vervangen worden door makreel. Voor een vegetarische variant gebruik je feta. Houd je van een zoet tintje? Voeg dan een handje rozijnen toe!

Voedingswaarde: 555 kcal, 22g vet, 20g eiwit, 59g koolhydraten